Wie zijn wij?

 

Dutch Aerial Works is een Nederlands bedrijf dat in 2012 opgericht is. De oprichter is al meer dan 20 jaar werkzaam in de burgerluchtvaart en vliegt als gezagvoerder bij een Nederlandse luchtvaartmaatschappij.

Daarnaast heeft Dutch Aerial Works ervaring met luchtfotografie en video opgebouwd tijdens het vliegen voor diverse luchtfotografen en luchtfotobedrijven met een éénmotorig vliegtuig, lang voordat op afstand bedienbare platformen daarvoor ingezet werden.

 

Door nieuwe ontwikkelingen en het ontstaan van multirotors, nu algemeen bekend als drones, ontstond de mogelijkheid op veel lagere hoogtes te vliegen, met veel dynamischer en gedetailleerd foto en video materiaal als resultaat. In de wet is de officiële benaming van een drone: RPAS (Remotely Piloted Arcraft System).

 

Met ook ruime ervaring in het vliegen van zowel op afstand bedienbare vliegtuigen als helikopters werd in 2012 begonnen met alle opleidingen, schrijven van procedures en deelname aan alle examens die nodig zijn voor het behalen van het ROC (RPAS Operator Certificate).

 

Na vanaf begin 2014 d.m.v. opdracht gebonden ontheffingen diverse vluchten gevlogen te hebben en daarna in de wettelijke transitieperiode in 2015 de bedrijfsontheffing behaald te hebben is Dutch Aerial Works sinds begin 2016 in het bezit van een volwaardige ROC met RT (Radio Telefonie) licentie.

 

Dutch Aerial Works is inmiddels gegroeid tot een bedrijf waar met meerdere gecertificeerde piloten en een grote diversiteit aan moderne drones gevlogen wordt.

 

Onze doelstellingen

Wij bekijken de omgeving vanuit nieuwe perspectieven en hopen met onze bevlogenheid, ervaring en vaardigheden onze klanten te introduceren en fascineren met de mogelijkheden van luchtopnames met drones.

Het is onze wens onze klanten van de meest spectaculaire beelden te voorzien, zowel op het gebied van inspecties, mapping, overzicht alswel in de creatieve kant van de markt.

 

Dit doel brengt ons voor onze klanten regelmatig in gesprek met de luchtvaart autoriteiten (ILenT) om legaal opdrachten te mogen uitvoeren die op de rand, of onder specifieke voorwaarden net over de rand, van de wettelijk toegestane mogelijkheden liggen. Dutch Aerial Works heeft alle speciale extra autorisaties binnen de mogelijkheden van het ROC.

 

Daarnaast heeft ervaring ons geleerd dat samenwerking met andere partijen en disciplines noodzakelijk is om tot het beste eindresultaat te kunnen komen voor onze klanten. Wij werken nauw samen met Fotopiloot en andere gecertificeerde drone bedrijven, fotografen, camera mensen, film regisseurs, grafisch ontwerpers en zelfs met CG Artists (Augmented & Virtual Reality) en post processing Special Effects Artists, etc. in binnen en buitenland.

Deze samenwerking garandeert continuïteit naar de klant, een breed scala aan zowel het soort, als het aantal drones, waar wij (tegelijkertijd) een opdracht mee kunnen uitvoeren en de kwaliteit van het eindproduct.

 

Dutch Aerial Works en Fotopiloot treden samen naar buiten, onder de naam: “Dedicated Drones”. Alle informatie is hier te vinden:

www.dedicateddrones.nl

 

Mogelijkheden

De mogelijkheden bij het filmen met drones zijn zeer uiteenlopend en in vele disciplines toepasbaar. Door het werken met zowel grote als kleine drones is het ook mogelijk binnen gebouwen en constructies te vliegen en daar zeer stabiel vloeiende beelden te produceren. Drones zijn in staat moeiteloos lastige plekken te bereiken.

 

De inzet van drones kan snel en efficiënt. In Nederland mag met een drone tot een hoogte van 120m, of 25m boven het hoogste obstakel, gevlogen worden. Hierdoor bieden drones een voordeliger alternatief voor het gebruik van vliegtuigen en/of helikopters, die bovendien niet lager mogen vliegen dan 150m (500ft) en daardoor minder in staat zijn tot het maken van detail opnames.

 

U kunt bij de inzet van onze drones denken aan onder andere:

  • promotiemateriaal voor bijvoorbeeld hotels, de bouwsector, golfbanen, de overheid, toerisme;
  • productie van documentaires en nieuws/informatieve films;
  • speelfilms, reality-tv, reclamespots en live broadcasting;
  • industrie, scheepvaart, Rijkswaterstaat, analyse, monitoring, (3D) mapping;
  • onderhoudsinspecties van bruggen, spooroverwegen, gebouwen, gewas;
  • vastgoed, makelaardij, projectontwikkelaars, overzicht, planning en progressie doeleinden;
  • recreatieve watersport, rederijen en jachtverkoop;
  • aanleggen van een beeldbank voor uw bedrijf of project, etc.

 

Dutch Aerial Works gebruikt de op dit moment meest moderne drones.
De ontwikkelingen gaan hard, van zowel  drones, camera's, software voor diverse doeleinden als bijvoorbeeld in de techniek van 3D mapping, LIDAR, Ortho fotografie, multispectraal imaging, infrarood etc. Wij volgen nieuwe ontwikkelingen op de voet, waardoor wij altijd snel in staat zijn desgewenst nieuwe mogelijkheden te implementeren om aan een specifieke wens of vraag te kunnen voldoen.

 

Naast foto en video camera’s zijn onze drones ook in staat om makkelijk, snel en veilig “tailor made” payload zoals bijvoorbeeld sniffers, meetapparatuur of door de klant ontworpen apparatuur mee te dragen. Ook hebben wij contacten met engineers en Application Designers voor het fabriceren van specifieke accessoires en bevestigingsmiddelen.

 

Uiteraard beschikken wij ook over het materieel om op en vanaf de grond opnames te maken. Zo kunnen wij een volledig pakket aan video en foto diensten op maat aanbieden.

 

Veiligheid

 

Kosten

 

Contact